Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
cekoronoios.jpg

Πώς επηρεάζει η πανδημία τη ζωή των παιδιών με αναπηρία;

Αν για όλα τα παιδιά η καθημερινότητα άλλαξε άρδην εν μέσω πανδημίας, για πολλά παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες διαταράχθηκε πολύ περισσότερο. Γονείς και ειδικοί μάς μεταφέρουν τα ερευνητικά δεδομένα, τις επιπτώσεις του πρώτου λόκνταουν, την κατάσταση μετά από έναν χρόνο και συμβουλές για τη διαχείριση της τρέχουσας δύσκολης περιόδου.

Τον τελευταίο έναν χρόνο βιώνουμε μία ιδιαίτερα στρεσογόνο, στενάχωρη και με αβέβαιο σημείο λήξης κατάσταση, η οποία επιδρά καθοριστικά στην ψυχική μας υγεία. Όπως είναι λογικό, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία – ενώ το δίλημμα «ανοιχτά ή κλειστά σχολεία» βρίσκεται συνεχώς ψηλά στην ημερήσια θεματολογία έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, σε ακόμα δυσμενέστερη θέση βρίσκονται εκείνα τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν εξίσου με την πλειοψηφία τα οφέλη και τις χαρές μίας πλήρως υγιούς και λειτουργικής κοινωνικής ζωής: τα παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Περί ορισμών
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η έννοια «ειδικές ανάγκες» είναι όρος-ομπρέλα, μιας και εμπερικλείει ένα ευρύτατο φάσμα διαγνώσεων και παθήσεων – εξού και η πληθώρα ορισμών που έχουν προταθεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη