Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ce5295371.jpg
Άνοιγμα της εστίασης στην Αθήνα, 3 Μαΐου 2021. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Πού χάθηκαν οι εργαζόμενοι;

Ο άλυτος γρίφος που ταλαιπωρεί τους εργοδότες της εστίασης και όχι μόνο, σε όλον τον κόσμο.
Άνοιγμα της εστίασης στην Αθήνα, 3 Μαΐου 2021. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

«Όταν ανοίξαμε τον Μάιο, βρέθηκα με μείον τρεις εργαζόμενους. Το ένα παιδί πήγε φαντάρος, ένας σερβιτόρος μετακόμισε εκτός Αθηνών και μια κοπέλα πήρε άδεια μητρότητας. Έβαλα αγγελία και δεν χτύπησε ούτε ένα τηλέφωνο. Ευτυχώς βρήκα δύο σερβιτόρους από φίλους φίλων».

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Ο Μήνας Μικές, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Musique Cafe που βρίσκονται στο Παγκράτι της Αθήνας και στη Νάξο, είναι ένας από τους πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, που μετά από έξι μήνες σε λόκνταουν (η εστίαση άνοιξε με περιορισμούς στις 3 Μαΐου) βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο: να μην βρίσκουν εργαζόμενους. Και δεν μιλάμε μόνο για σερβιτόρους και βοηθούς, μια κατηγορία που ανακυκλώνεται, αλλά και για «χέρια» στην κουζίνα.

Παράλογο, αν σκεφτεί κανείς ότι η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 15,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat – και στο 16,3% τον Μάρτιο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη