Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
psi.jpg

Κορονοϊός και ψυχική υγεία: η αόρατη απειλή

Κάποια στιγμή στη ζωή μας οι περισσότεροι συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο που νομίζαμε πάνω σε αυτά που μας συμβαίνουν. Τώρα με τον κορονοϊό, αυτό συμβαίνει σε όλους μας ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια ομαδική «προσγείωση» στην πραγματικότητα, που πλήττει καίρια τον ψυχισμό μας. Δεν είναι όμως όλα μαύρα.

Πριν από μερικές μέρες είχα πιάσει την κουβέντα για τον κορονοϊό με μία γειτόνισσα, η οποία είναι κοινωνιολόγος στο επάγγελμα και διδάσκει σε γυμνάσιο της Αθήνας. Ήταν η περίοδος που η Ιταλία έμπαινε για τα καλά στην κρίση της αντιμετώπισης του ιού και εδώ περιμέναμε το αναπόφευκτο πρώτο κρούσμα. «Στη δουλειά ήδη άρχισαν τα αστεία, “άντε πότε θα κλείσουν τα σχολεία, να ξεκουραστούμε και λίγο”», μου είπε χαριτολογώντας εκείνο το απόγευμα.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Τα σχολεία έκλεισαν, τα εμπορικά καταστήματα κατέβασαν ρολά, η ζωή μας πάγωσε στην προσπάθεια να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και να προλάβουμε μία εξέλιξη αντίστοιχη με αυτή που βιώνει η γειτονική μας χώρα. Αυτή η απότομη, βίαιη μεταβολή στον τρόπο με τον οποίο υπάρχουμε ήταν αναπόφευκτο να αφήσει, ήδη από τις πρώτες ημέρες των μέτρων, ένα βαθύ αποτύπωμα στον ψυχισμό μας, στα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη