Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
face-mask-on-blue-background-3786126.jpg

Επικίνδυνες διαφημίσεις για μάσκες στο Facebook

Χιλιάδες χρήστες του facebook βλέπουν καθημερινά χορηγούμενες διαφημίσεις για μάσκες από σελίδες αμφίβολης αξιοπιστίας. Γιατί αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη για τη λειτουργία των συστημάτων υγείας και πώς μπορεί να οδηγήσει σε εξαπάτηση των καταναλωτών.

Στις 6 Μαρτίου το Facebook ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις διαφημίσεις «που πωλούν ιατρικές μάσκες προσώπου», με σκοπό να αποτρέψει την εκμετάλλευση του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί λόγω του κορονοϊού, με την Google να παίρνει την αντίστοιχη απόφαση λίγες ημέρες αργότερα.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Για την ανανέωση της πολιτικής του το Facebook υποστήριξε: «Θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτήν την αλλαγή μέσα στις επόμενες ημέρες. Απαγορεύουμε ήδη στους χρήστες να εκφράζουν ιατρικές απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των αγγελιών που αναφέρουν ότι ένα προϊόν προλαμβάνει τη μετάδοση του ιού σε κάποιον άνθρωπο. Η ομάδα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τον COVID-19 και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ανανεώσεις στην πολιτική της, αν δούμε ότι γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας». Τα παραπάνω είπε στο Twitter

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη