Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κατηγορία:
Κείμενο:
vaccine.jpg
[BioNTech]

Εμβόλιο: Το τέλος του παγκόσμιου εφιάλτη στον ορίζοντα

Η πιο κρίσιμη μάχη στον πόλεμο της ανθρωπότητας με τον νέο κορονοϊό δίνεται σε πολλά μέτωπα παράλληλα: Μικρές και μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλια.
[BioNTech]

Αφού εξοικειωθήκαμε με τη διαπίστωση ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση μπορεί πράγματι να σώσει ζωές, και ανακουφιστήκαμε που η νόσος Covid-19 δεν είναι ανίκητη χάρη σε υπάρχουσες και υπό ανάπτυξη φαρμακευτικές θεραπείες, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο εμβόλιο, το οποίο οι περισσότεροι επιδημιολόγοι θεωρούν ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση του ιού.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Όπως συμβαίνει και με άλλες ιογενείς λοιμώξεις, το εμβόλιο κατά του SARS-CoV 2 θα προσφέρει αφενός προφύλαξη στα εμβολιασμένα άτομα και αφετέρου θα μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού προστατεύοντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Εν ολίγοις, θα επιτύχει αυτό που (άκομψα) περιγράφεται ως «ανοσία της αγέλης», μειώνοντας δραστικά την εξάπλωση της νόσου.

Γι’ αυτό και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η κρίση θα τελειώσει οριστικά όταν θα είναι έτοιμο το πρώτο αποτελεσματικό εμβόλιο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη