Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ce5258061.jpg
[Βασίλης Ρεμπαπής/Eurokinissi]

Το ελληνικό κράτος δεν έχει αρκετά τεστ

Επιστρέφουμε στο ρεπορτάζ που κάναμε πριν από έναν χρόνο, για την επάρκεια των τεστ. Η χώρα έχει ανέβει κλίμακα, αλλά δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα μιας καθαρής εικόνας για την κατάσταση της επιδημίας.
[Βασίλης Ρεμπαπής/Eurokinissi]

Χθες Τετάρτη 17 Μαρτίου ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως ολόκληρη η Ελλάδα γίνεται μία ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια, η Αττική προσφεύγει μαζικά στις ιδιωτικές κλινικές για να αποσυμπιεσθεί το ΕΣΥ, και σε αυτή τη φάση χρειάζονται περισσότερα χρήματα από ποτέ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απείλησε ακόμα πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν προσέλθουν εθελοντικά στο ΕΣΥ, θα εισηγηθεί την επίταξή τους.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Η κυβέρνηση όμως την ίδια στιγμή που υπόσχεται τεστ σε σχολεία και τόπους εργασίας (ράπιντ τεστ), δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επιδημιολογική επιτήρηση ακόμα και σε τόπους συγκέντρωσης ηλικιωμένων, όπως έχει δεσμευθεί η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου πολλές φορές, πιο πρόσφατα στα μέσα Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά, χθες διενεργήθηκαν τόσα τεστ όσα ποτέ άλλοτε: 63.654. Τα 38.933 ήταν ράπιντ τεστ. Έναν χρόνο πριν, το νούμερο ήταν 800 τεστ την ημέρα, μόνο μοριακά, που γίνονταν στο Ινστιτούτο Παστέρ και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη