Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cefishculture4825247.jpg
Ιχθυοκαλλιέργειες στην Παλαιά Φώκαια. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Αναζητείται σωσίβιο για τα ελληνικά ψάρια

H πανδημία έφερε στον αφρό τα δομικά προβλήματα του κλάδου της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που αναζητά τώρα λύσεις για το τάισμα και τη διάθεση των ψαριών που βρίσκονται στα κλουβιά της, αλλά και για να μην τιναχτούν στον αέρα τα επόμενα δύο χρόνια.
Ιχθυοκαλλιέργειες στην Παλαιά Φώκαια. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Όταν στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο ελληνικής καταγωγής Άλεξ Μάιερς δεχόταν να αναλάβει τα ηνία του ομίλου ιχθυοκαλλιέργειας Ανδρομέδα, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι, πέρα από την τριπλή συγχώνευση Ανδρομέδας-Σελόντα-Νηρέα, που από μόνη της αποτελούσε μια πολύ δύσκολη άσκηση –αφού η νέα εταιρεία ξεκινά με οικονομικά προβλήματα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες– θα είχε να αντιμετωπίσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση: την πανδημία.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Βέβαια δεν ήταν ο μόνος. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τι θα συνέβαινε πέντε μήνες μετά. Αυτό που απασχολούσε τον κλάδο το περασμένο φθινόπωρο ήταν το πράσινο φως που άναψε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) για την πώληση κάποιων μονάδων των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας, Νηρέα και Σελόντα, στις Diorasis International και Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί το project Nemo, δηλαδή η συγχώνευση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη