Οι χασισέμποροι δεν έφυγαν ποτέ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά μέσα στο πανεπιστήμιο. Δυόμισι μήνες μετά, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας εξακολουθεί να ζει μέσα στην «κανονικότητα» του ναρκεμπορίου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
19
'

Είναι 31 Ιανουαρίου 2019, λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι. Βρίσκομαι στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα ραντεβού. Διασχίζω την πλατεία Χημείου. Λίγο πιο κάτω, μπροστά στα μάτια όλων των περαστικών, λαμβάνει χώρα μια βιαστική δοσοληψία: ένας νεαρός άντρας αγοράζει χασίς από έναν μικροκαμωμένο συνομήλικό του. Με το ένα χέρι χουφτιάζει σφιχτά το σακουλάκι με τη μικροποσότητα. Με το άλλο πληρώνει βιαστικά κι απομακρύνεται. Όσο βρίσκεται μέσα στο campus κινείται άνετα. Λίγο πριν βγει έξω στον δρόμο, κοιτάζει γύρω-γύρω και κρύβει το σακουλάκι στην κάλτσα του.

Αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα στο ΑΠΘ. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο και τη συγκεκριμένη ώρα, αλλά καθημερινά και σχεδόν παντού.

«Μπαίνει ο καθένας και κάνει ό,τι θέλει»

Η διακίνηση ναρκωτικών δεν είναι το μόνο φαινόμενο ανομίας που μαστίζει το ΑΠΘ. Τα περιστατικά μόνο των τελευταίων τριών μηνών είναι ενδεικτικά. Στις 15 Φεβρουαρίου κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα ΕΛΤΑ εντός της πανεπιστημιούπολης. Πριν δυόμισι μήνες, η υπό κατάληψη Θεολογική Σχολή υπέστη μεγάλες καταστροφές από βανδαλισμούς. Τον περασμένο Νοέμβριο ένας καθηγητής έπεσε θύμα επίθεσης και ληστείας μέρα μεσημέρι, ενώ τραβούσε χρήματα από ένα ATM κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.