Τι είναι η τεχνολογία Blockchain και γιατί θα αλλάξει για πάντα τη λειτουργία των τραπεζών;

Η τεχνολογία πίσω από το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin θέλει (και μπορεί) να μεταμορφώσει τον τρόπο που συναλλασσόμαστε, ανταλλάζουμε δεδομένα και στοιχεία, ώστε τα πάντα να γίνονται χωρίς μεσάζοντες. Οι τράπεζες πρέπει να επιλέξουν αν θα πολεμήσουν την απειλή ή αν θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Στο Bitcoin έχουμε αναφερθεί και παλιότερα και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αναφερθούμε ξανά και στο μέλλον. Το εικονικό νόμισμα που τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει τα δεδομένα στις συναλλαγές, παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, όχι μόνο διατηρείται στην επικαιρότητα, αλλά ενισχύεται διαρκώς. Παράλληλα όμως με το Bitcoin αναπτύσσεται μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών νομισμάτων, λειτουργιών και εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνολογία και τη λογική του Blockchain.

Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τη βασική συνισταμένη της λειτουργίας του Bitcoin. Ο ευφυής σχεδιασμός της καθιστά το ψηφιακό νόμισμα τόσο ελκυστικό και δημιουργεί το έδαφος για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων σχετικών χρηματοοικονομικών –και όχι μόνο– εφαρμογών.

Φαινομενικά πρόκειται για μια άκρως τεχνική και περίπλοκη τεχνολογία. Στην πράξη πρόκειται για την πιο εφικτή, από τεχνικής τουλάχιστον άποψης, απόπειρα εκδημοκρατισμού του παγκοσμίου συστήματος οικονομικών συναλλαγών. Η υπεραπλουστευμένη ιδέα πίσω από το Blockchain είναι γιατί να μεσολαβεί ένας τρίτος (είτε είναι τράπεζα, είτε κεντρικός οργανισμός ή υπηρεσία) στη συναλλαγή μεταξύ δύο μερών.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.