Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cover-battle2.jpg

Το όνομά της είναι Μπίλι Τζιν Κινγκ

Eίναι πολλά περισσότερα από την τενίστρια που αγωνίστηκε στη «Μάχη των φύλων» που έγινε ταινία με την Έμμα Στόουν και τον Στιβ Καρέλ.

Το 1973, η Μπίλι Τζιν Κινγκ βρισκόταν στην καλύτερή της φόρμα και ήταν η πρώτη τενίστρια που είχε κερδίσει πάνω από 100.000 δολάρια σε έναν χρόνο. Ο Μπόμπι Ριγκς ήταν μια παλιά δόξα του τένις, που αντιμετώπιζε εθισμό στον τζόγο και χαρακτήριζε τον εαυτό του «σωβινιστικό γουρούνι».

Είχαν και οι δύο τους λόγους τους να συμμετάσχουν σε ένα θέαμα που έμοιαζε μάλλον με σουρεαλιστικό καρναβάλι παρά αθλητικό γεγονός: εκείνος ήθελε ακόμα ένα λεπτό δημοσιότητας, εκείνη να αποδείξει ότι οι γυναίκες δικαιούνταν τα ίδια χρήματα και σεβασμό με τους άντρες. Ταυτόχρονα, πάλευαν και οι δύο με τους προσωπικούς τους δαίμονες –αν και στην περίπτωση της Κινγκ αυτό θα γινόταν γνωστό αργότερα.

Η μάχη των φύλων

Στις αρχές του 1973, ο Ριγκς, ένας από τους καλύτερους τενίστες της δεκαετίας του ’40, ήταν ήδη 55 ετών. Αν και είχε σταματήσει το επαγγελματικό τένις από το 1951, συνέχιζε να προμοτάρει τον εαυτό του και τις αξίες του. Επέμενε ότι το γυναικείο παιχνίδι ήταν κατώτερο και ότι ακόμα και στην ηλικία του μπορούσε να νικήσει τις καλύτερες αθλήτριες. Αρχικά προκάλεσε την Κινγκ, μια τενίστρια που ήταν επί επτά συνεχόμενες χρονιές Νο 1 στις ΗΠΑ. Είχε καταφέρει μετά από πολύ αγώνα να διαχωρίσει το γυναικείο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη