Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
bll.jpg

Μεγάλα Ψεματάκια

Η σειρά Big Little Lies του HBO έχει απ’ όλα: καταπληκτικό καστ, έξυπνο σενάριο, δράμα, υπέροχο σκηνικό, ακόμα και σασπένς. Κι όμως, η ιστορία που λέει είναι εσωτερική και με βάθος και δεν θα περίμενε κανείς να τη βρει κάτω από ένα τόσο γυαλιστερό αμπαλάζ.

Η τηλεοπτική εκδοχή του βιβλίου της Λιάν Μοριάρτι εκτυλίσσεται στο ιδανικό ηλιόλουστο Μοντερέι της Καλιφόρνια (και όχι στην Αυστραλία όπως το μυθιστόρημα) και η δράση ξεκινά από την αποκάλυψη ότι έχει γίνει ένας φόνος, χωρίς να αποκαλύπτεται ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα –αυτό είναι κάτι που μέχρι το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο ο τηλεθεατής δεν μαθαίνει, αλλά μέχρι τότε το αστυνομικό σασπένς έχουν υπερνικήσει άλλα, σοβαρότερα ζητήματα.

Συχνά ξεχνιέται κατά τη διάρκεια της σειράς, όπου παρακολουθούμε τις τρεις ηρωίδες τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του συμβάντος και σε αυτήν την αντίστροφη μέτρηση οι προσωπικές τους ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες για να καθίσει κανείς να συλλέγει στοιχεία για το ποιος μπορεί να είναι ο φονιάς και ποιος το θύμα (ή ποιος δαγκώνει την Αμαμπέλα). Η υπερκινητική, τελειομανής, ευαίσθητη, ανακατώστρα και καβγατζού Μάντελιν («one of the finest shit stirrers to come on TV in a long time» σύμφωνα με τη Vogue) της Ρις Γουίδερσπουν είναι η αποκάλυψη, ενώ η Νικόλ Κίντμαν ως αέρινη, γεμάτη χάρη, εγκεφαλική και πανέμορφη Σελέστ δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της. Το υπόλοιπο καστ δεν πάει πίσω, με τη Σεϊλίν Γούντλεϊ, τη Λόρα Ντερν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη