Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
barca.jpg
Mέσι και Ράμος σε αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στις 2 Μαρτίου 2019. [CURTO DE LA TORRE / AFP]

Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ: Κόντρα πέρα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου

Το περίφημο El Clásico αποτελεί εδώ και δεκαετίες το δημοφιλέστερο και εμπορικότερο ντέρμπι στο ευρωπαϊκό –κι όχι μόνο– ποδόσφαιρο. Οι ρίζες της αντιπαλότητας των δύο ομάδων είναι παλιές, πολύ παλιές.
Mέσι και Ράμος σε αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στις 2 Μαρτίου 2019. [CURTO DE LA TORRE / AFP]

Στις 9 το βράδυ απόψε, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν αντιμέτωπες στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της La Liga Santander (ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 26 Οκτωβρίου, όμως αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Καταλονία μετά την καταδίκη σε πολυετή κάθειρξη εννέα πολιτικών που τάχθηκαν υπέρ της απόσχισης).

Μετά από 16 αγώνες, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 35 βαθμούς. Όμως και ανεξαρτήτως της βαθμολογικής του συγκομιδής, το επονομαζόμενο El Clásico είναι το πιο πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό ντέρμπι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, με τους δύο συλλόγους να αποτελούν δύο τεράστια οικονομικά μεγέθη και brand names – ενδεικτικά, ο μεταξύ τους αγώνας τον Απρίλιο του 2017 προσέλκυσε 650 εκατ. τηλεθεατές σε πάνω από 185 χώρες. Ωστόσο, προτού το El Clásico

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη