Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
Τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων [Πηγή: http://modmov.ellet.gr/maps]
Τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων [Πηγή: http://modmov.ellet.gr/maps]

Αυξάνονται τα κενά διαμερίσματα και μαζί τα προβλήματα για τους γείτονες

Παρότι τα ενοίκια είναι στα ύψη, ειδικά σε περιοχές-φιλέτα όπως το Κουκάκι, όπου ενοικιαστές και επενδυτές αναζητούν μανιωδώς ακίνητα προς μίσθωση ή εκμετάλλευση, πολλά σπίτια τελευταία φαίνεται να έχουν αποσυρθεί από την αγορά. Τι κάνει κάποιος αν πάθει ζημιά στο δικό του σπίτι λόγω προβλήματος στο γειτονικό κλειστό διαμέρισμα;
Τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων [Πηγή: http://modmov.ellet.gr/maps]

«Ξυπνάω ένα πρωί πέρυσι τον Ιανουάριο και είχε πλημμυρίσει το χωλ μου. Τα νερά ήταν από το διπλανό διαμέρισμα το οποίο είναι ακατοίκητο και δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη» λέει στο inside story ο Ζαχαρίας, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια νοικιάζει (παραδόξως σε λογικό ενοίκιο) ένα τριάρι δεύτερου ορόφου σε έναν ήσυχο γραφικό δρόμο, στο κατάμεστο από τουρίστες και βραχυχρόνιες μισθώσεις Κουκάκι. Το διπλανό, μικρότερο διαμέρισμα από το δικό του, εμβαδού 60 τ.μ., είχε πωληθεί έναντι €110.000-120.000 τέσσερις μήνες πριν από το συμβάν, τον Οκτώβριο του 2018. Το ζευγάρι που το νοίκιαζε επί δύο χρόνια αναγκάστηκε να φύγει γιατί ο νέος ιδιοκτήτης «τους ζήτησε τρελά λεφτά» και τελικά μετακόμισαν στην Αγία Παρασκευή. Έκτοτε το σπίτι που άφησαν πίσω έχει μείνει ανεκμετάλλευτο.

Όπως αφηγείται ο Ζαχαρίας, παρά την επιμονή του, χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν έναν χρόνο και να γεμίσει το σπίτι του άλλη μία φορά με νερά από δίπλα, μέχρι να εντοπίσει τον νέο ιδιοκτήτη και αυτός να του επισκευάσει εν τέλει τη ζημιά στη μεσοτοιχία, που λόγω της διαρροής είχε γεμίσει υγρασία και ήθελε βάψιμο.

«Βρήκαμε από συγγενή της που μένει στην πολυκατοικία το τηλέφωνο της προηγούμενης ιδιοκτήτριας και μας έδωσε το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη