Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
ceattikiattiki.jpg
[aodos.gr]

H Αττική Οδός, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και τα μυστήρια

Πριν από περίπου έναν μήνα, ο τύπος είχε ένα πανομοιότυπο θέμα: την επιστολή δημάρχων της Ανατολικής Αττικής, που πίεζαν την πολιτική ηγεσία της χώρας για παράταση της εκμετάλλευσης της χρυσοτόκου όρνιθας, Αττικής Οδού, από τον ίδιο παραχωρησιούχο, χωρίς διαγωνισμό. Όλο το παρασκήνιο γύρω από αυτήν την ιστορία και τις άλλες παραχωρήσεις.
[aodos.gr]

Την εβδομάδα 22-28 Οκτωβρίου 2018 και κυρίως το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου, ορισμένες εφημερίδες δημοσίευσαν ένα πανομοιότυπο θέμα: το περιεχόμενο της επιστολής εννέα δημάρχων της νοτιοανατoλικής Αττικής προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με κοινοποίηση σε άλλους υπουργούς, στην περιφέρεια Αττικής και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι δήμαρχοι ζητούσαν από την κυβέρνηση να δοθεί στον υφιστάμενο παραχωρησιούχο χρονική παράταση της εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού με αντάλλαγμα την κατασκευαστική επέκταση του αυτοκινητοδρόμου και του προαστιακού σιδηροδρόμου προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Aυτό το κατασκευαστικό έργο, ο παραχωρησιούχος θα αναλάμβανε να το εκτελέσει δωρεάν, δίχως το κράτος να βάλει ούτε ένα ευρώ.

Ο παραχωρησιούχος
  • Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία, η οποία ανέλαβε μετά απο διεθνή διαγωνισμό μέσω σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου. Μέτοχοι της εταιρείας παραχώρησης είναι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ Α.Ε.) που κατέχει ποσοστό 65,75%, ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., που κατέχει ποσοστό 34,21%

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη