Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ceafpturkish17n068_aa_04122017_649242.jpg
Προσαγωγή στο δικαστήριο ενός από τους Τούρκους κατηγορουμένους, την 12/4/2017. [Ayhan Mehmet/Anadolu Agency]

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην «τουρκική 17Ν»

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα αθώους εννέα Τούρκους, που συνελήφθησαν στην Αθήνα ως μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.
Προσαγωγή στο δικαστήριο ενός από τους Τούρκους κατηγορουμένους, την 12/4/2017. [Ayhan Mehmet/Anadolu Agency]

Ήταν ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου 2017, όταν αστυνομικοί με κουκούλες και προτεταμένα όπλα περικύκλωσαν το διαμέρισμα της οδού Δεινοστράτους στον Νέο Κόσμο. Λίγες μέρες νωρίτερα, ένα παλιό στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής είχε δει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι ο 41χρονος Τούρκος Χαλίλ Ντεμίρ, καταζητούμενος για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από τη Χίο στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2013.

Στη θέα των αστυνομικών, οι ένοικοι του σπιτιού βγήκαν στο μπαλκόνι πετώντας κεραμίδια και γλάστρες προς το μέρος τους. Με πολιορκητικό κριό οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και πέρασαν χειροπέδες στους τρεις άνδρες, πριν εκείνοι προλάβουν να σκίσουν τα διαβατήριά τους και να εξαφανίσουν στικάκια USB, καταπίνοντάς τα.

Την ίδια μέρα, η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε δύο ακόμα διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα και συνέλαβε, πλην του Ντεμίρ, ακόμα οκτώ Τούρκους. Ανάμεσά τους βρισκόταν ένας ακόμα παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών: ο 61χρονος Χασάν Μπιμπέρ, που, όπως και ο Ντεμίρ, είχε διωχθεί για τη μεταφορά όπλων από τη Χίο στην Τουρκία με φουσκωτό ταχύπλοο.

Image
afpturkish17n068_ftptrial-aa_28112017_645258.jpg
Μέλη της Αντιτρομοκρατικής επιθεωρούν την περιοχή μετά από επιδρομή σε τρία σπίτια σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο, κατά την οποία βρήκαν εκρηκτικά και σύρματα που θα μπορούσαν να συνδεθούν με πυροκροτητές, την 28/11/2017. [Ayhan Mehmet/Anadolu Agency]

Όλοι τους κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση της Τουρκίας DHKP-C και οδηγήθηκαν στη φυλακή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη