Η ασυνέπεια της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της καλής νομοθέτησης

Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Από τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του υπ. Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα». [Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης]

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η ΝΔ απείλησε ότι θα αποχωρούσε από την Ολομέλεια της Βουλής, διαμαρτυρόμενη σε πολύ υψηλούς τόνους για την κατάθεση άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών από την κυβέρνηση Τσίπρα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Είναι απαράδεκτο. Έχετε μετατρέψει [τη Βουλή] σε πλυντήριο εξυπηρετήσεων και νομιμοποίησης δαπανών. Δεν το ανεχόμαστε. Αποσύρετε τις τροπολογίες», είχε δηλώσει τότε από την αίθουσα του κοινοβουλίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποίησε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετείχε στην κοινοβουλευτική διαδικασία αν δεν αποσύρονταν οι τροπολογίες: «Θα μείνει μόνη της η κυβέρνηση να κάνει το πλυντήριό της. Στο πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν συμμετέχουμε».

Τον περασμένο Ιούλιο οι πολίτες καταδίκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν αυτοδυναμία στη ΝΔ. Δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τίθεται ένα απλό ερώτημα: ακολουθεί η νέα ηγεσία της χώρας τις σωστές πρακτικές νομοθέτησης που υπερασπιζόταν; Η απάντηση είναι πως όχι, κάνει και αυτή χρήση της αντισυνταγματικής πρακτικής των εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών, με κάποιες από τις ρυθμίσεις να έχουν και φωτογραφικό χαρακτήρα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.