Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cevouliwatch.jpg
Η τελική σύνθεση της απερχόμενης Βουλής. [vouliwatch.gr]

Μια αποτίμηση της απερχόμενης Βουλής

Λίγες ώρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάζουμε συνολικά και συγκεντρωτικά τα «έργα και τις ημέρες» της απερχόμενης Βουλής, μέσα από ποσοτικά δεδομένα της ιστοσελίδας Vouliwatch.
Η τελική σύνθεση της απερχόμενης Βουλής. [vouliwatch.gr]

Στις 10 Ιουνίου, δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών του 2019, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με σκοπό τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την Κυριακή 7 Ιουλίου. Από την επομένη (11 Ιουνίου), όταν και θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα περί διάλυσής της, ξεκίνησε κι επίσημα η προεκλογική περίοδος για τα πολιτικά κόμματα.

Ετσι, μπορεί η Βουλή της ΙΖ’ Περιόδου (03/10/2015 – 11/06/2019) να αποτελεί, πλέον, παρελθόν, ωστόσο μέχρις ότου προκύψει η επόμενη, μπορούμε να προβούμε σε μία καταγραφή και αποτίμηση του έργου της, μέσα από τα στοιχεία του ιστοτόπου Vouliwatch.

Image
1200x650.jpg
[vouliwatch.gr]
Μία σύντομη σκιαγράφηση του Vouliwatch

Το Vouliwatch.gr, που αποτελεί την κύρια πηγή πληροφοριών του παρόντος κειμένου είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα, που φέρνει κοντά τους Έλληνες πολίτες με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών στη νομοθετική και πολιτική διαδικασία. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «το Vouliwatch ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 ως πολιτικά ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη