Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cehomateres.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Η ωρολογιακή βόμβα των απορριμμάτων στην Αττική είναι έτοιμη να εκραγεί

Άγνωστο παραμένει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική, την ώρα που δήμοι και περιφέρεια ρίχνουν ο ένας στον άλλον την καυτή πατάτα της ευθύνης για την υλοποίησή του και οι νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων βρίσκονται στον αέρα.
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την ακύρωση των διαγωνισμών για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, και ενώ οι προθεσμίες των κοινοτικών οδηγιών είναι πλέον ασφυκτικές, το σχέδιο για τη διαχείριση των σκουπιδιών του λεκανοπεδίου είναι στον αέρα.

Το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης (ΠΕΣΔΑ) που εγκρίθηκε από τη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας και του διαδημοτικού συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων (πλην της αποκομιδής), παραμένει σχεδόν λευκό χαρτί, αφού δεν γνωρίζουμε ούτε καν το πού θα κατασκευαστούν οι νέες, μικρότερες μονάδες επεξεργασίας και οι άλλες υποδομές που είναι απαραίτητες.

Image
1garbage.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Ήδη πυκνώνουν οι φωνές που μιλούν για τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής στη Φυλή, η οποία εξακολουθεί να δέχεται όλα τα σκουπίδια της Αττικής (και άλλων περιοχών, ενίοτε μέσω της δράσης κυκλωμάτων) και για «εκλογές το 2019 με τα σκουπίδια στους δρόμους».

Δήμοι και περιφέρεια πετούν το μπαλάκι

Το προηγούμενο σχέδιο καταργήθηκε από τη διοίκηση της Ρένας Δούρου επειδή, όπως είχε δηλώσει τότε, προέβλεπε «φαραωνικές» μονάδες επεξεργασίας, χωρίς να καλύπτει τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη