Ο «άπορος» καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης

Η εισαγγελία ασκεί δίωξη στον Φίλιππο Βρυώνη, που δηλώνει άπορος και η εγγύησή του μειώνεται. Την ίδια στιγμή όμως, πουλάει το κανάλι Ε –μέσω ενός Μολδαβού– στην κυπριακή εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, για 14,3 εκατομμύρια. Οι μέρες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασαν. Και η αυλαία άνοιξε με παράδοξα γεγονότα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'

Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας Kύπριος δικηγόρος που συνδέεται με το μέγαρο Μαξίμου και ο Φίλιππος Βρυώνης τρώνε σε μία γνωστή ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων. Γιορτάζουν τη συμφωνία για την πώληση του σταθμού Ε στον Ιβάν Σαββίδη.

Πού βρίσκεται το περίεργο, θα ρωτήσει κανείς. Βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Βρυώνης αφενός χρωστάει πάρα πολλά χρήματα στην εφορία –επειδή το κράτος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να βρει πού έχει τα περιουσιακά του στοιχεία– αφετέρου μόλις προ ολίγων ημέρων πλήρωσε την εγγύηση που κλήθηκε να καταβάλει την άνοιξη, για να μην προφυλακιστεί για υπόθεση απάτης για την οποία κατηγορείται. Και ο λόγος που δεν την είχε πληρώσει; Δηλώνει άπορος.

Μία όχι τόσο απλή πώληση

Στις 11 Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή, σε ένα δικηγορικό γραφείο των Αμπελοκήπων υπογράφεται το συμβόλαιο για τη μεταβίβαση όλων των μετοχών της Α-ORIZON MEDIA LTD, που κατέχει τις μετοχές του καναλιού Ε, με τον Αθηναίο πληρεξούσιο δικηγόρο της DIMERA Media Investments Ltd, που τις αγοράζει. Θυμίζουμε ότι η Dimera είναι η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που είχε εξασφαλίσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και κατέχει σήμερα το 19,63% της Τηλέτυπος Α.Ε.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.