Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κείμενο:
cedl.jpg

Τι είπαν στις απολογίες τους οι Στ. Νέζης και Ευ. Μυτιληναίος

Ολοκληρώθηκε η απολογία των κατηγορουμένων, ενώ ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση για να ολοκληρωθεί η δίκη εντός του ερχόμενου Ιουνίου, εκτός απροόπτου. Στο τέλος του κειμένου η απόφαση του δικαστηρίου.

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που διεξάγεται στο κτίριο του Αρείου Πάγου και στην οποία δικάζονται δύο μεγάλα ονόματα του επιχειρείν: ο Στέργιος Νέζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και o Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος, βασικός μέτοχος του Ομίλου Μυτιληναίος και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019. Η ημέρα αποδείχθηκε πιο δύσκολη για τον κ. Νέζη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προσπάθησε να απεμπλακεί από την υπόθεση. Αποδέχτηκε ότι έδωσε το ποσό των 250.000 ευρώ σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας, που ανήκε στον κ. Νέζη, αλλά αυτό έγινε κατ΄ εντολή του πατέρα του (σ.σ. ο οποίος απεβίωσε τo 2014). Υποστήριξε πως το ποσό αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον διαγωνισμό που η ΔΕΗ έκανε για προμήθεια εξοπλισμού στο εργοστάσιό της στο Λαύριο, έργο που δόθηκε στη ΜΕΤΚΑ μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, αλλά το ποσό δόθηκε για μελέτη που ο Γιώργος Μυτιληναίος, πατέρας του Ευάγγελου, ζήτησε από τον Στέργιο Νέζη σχετικά με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, για την οποίαν ο όμιλος Μυτιληναίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς ενόψει πιθανής τότε ιδιωτικοποίησής της από την κυβέρνηση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη