Τι είπαν στις απολογίες τους οι Στ. Νέζης και Ευ. Μυτιληναίος

Ολοκληρώθηκε η απολογία των κατηγορουμένων, ενώ ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση για να ολοκληρωθεί η δίκη εντός του ερχόμενου Ιουνίου, εκτός απροόπτου. Στο τέλος του κειμένου η απόφαση του δικαστηρίου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
18
'

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που διεξάγεται στο κτίριο του Αρείου Πάγου και στην οποία δικάζονται δύο μεγάλα ονόματα του επιχειρείν: ο Στέργιος Νέζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και o Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος, βασικός μέτοχος του Ομίλου Μυτιληναίος και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019. Η ημέρα αποδείχθηκε πιο δύσκολη για τον κ. Νέζη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προσπάθησε να απεμπλακεί από την υπόθεση. Αποδέχτηκε ότι έδωσε το ποσό των 250.000 ευρώ σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας, που ανήκε στον κ. Νέζη, αλλά αυτό έγινε κατ΄ εντολή του πατέρα του (σ.σ. ο οποίος απεβίωσε τo 2014). Υποστήριξε πως το ποσό αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον διαγωνισμό που η ΔΕΗ έκανε για προμήθεια εξοπλισμού στο εργοστάσιό της στο Λαύριο, έργο που δόθηκε στη ΜΕΤΚΑ μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, αλλά το ποσό δόθηκε για μελέτη που ο Γιώργος Μυτιληναίος, πατέρας του Ευάγγελου, ζήτησε από τον Στέργιο Νέζη σχετικά με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, για την οποίαν ο όμιλος Μυτιληναίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς ενόψει πιθανής τότε ιδιωτικοποίησής της από την κυβέρνηση Σημίτη.

Ο Στέργιος Νέζης επιβεβαίωσε ότι το ποσό αυτό ήταν αμοιβή για μελέτη της ΛΑΡΚΟ. Παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον αποβιώσαντα το ποσό να καταβληθεί σε λογαριασμό υπεράκτιας εταιρείας για λόγους φοροαποφυγής και ότι αυτό το γνώριζε ο Γ. Μυτιληναίος, στον οποίον είχε πει ότι δεν μπορούσε να εκδώσει παραστατικό.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.