Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
cover-adamasto.jpg
[adamasto.squat.gr]

«Eίμαστε αρουραίοι, δέντρα και σκυλιά, όλα θα τα κάψουμε του κράτους τα κλουβιά»

Μπορεί η επίθεση σε ένα κρεοπωλείο στα Εξάρχεια να συνδέθηκε ξανά με το «άβατο» της γειτονιάς, όμως ο αντισπισισμός είναι μία φιλοσοφία με βαθιές ρίζες και πρόταγμα την απελευθέρωση των ζώων και της Γης.
[adamasto.squat.gr]

Το σύνθημα του τίτλου είναι γραμμένο στο τοίχο του Πολυτεχνείου, γωνία Στουρνάρα και Πατησίων, εδώ και λίγο καιρό. Στην ουσία είναι μία μοναχική κραυγή ανάμεσα στα άλλα συνθήματα που απαιτούν τη λευτεριά φυλακισμένων αναρχικών ή εκφράζουν αλληλεγγύη σε καταδικασμένους με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, όπως το «Νίκο, γερά, ΑΚ47».

Image
received_186476428528071.jpg

Είναι εκεί λίγους μήνες για να αποδείξει ότι οι αντισπισιστές έχουν βάλει το στίγμα τους στο πολύπλοκο μωσαϊκό αυτού που θα αποκαλούσαμε αντιεξουσιαστικό χώρο. Ήδη η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων και θα κορυφωθεί με πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο, στη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ομόνοιας.

Image
afises.jpg

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, ενώ τα Εξάρχεια μετατρέπονταν ξανά σε «πανηγύρι σε πανκ ατμόσφαιρα», όπως εκπληκτικά το περιέγραψε ένας τουρίστας, μια ομάδα έσπασε τις βιτρίνες του κρεοπωλείου «Ο Γιάννης» στην Καλλιδρομίου και προκάλεσε φθορές στο βανάκι του. Οι δράστες ανέβασαν στην ιστοσελίδα indymedia μία άκρως επιθετική προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, όπου στρέφονταν ενάντια στα κρεοπωλεία, τα pet shops, πτωματοφάγους και κυνηγούς, με μια γλώσσα που δεν συνάδει με έναν απλό βανδαλισμό ενός καταστήματος. Συνήθως, όταν κάνεις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη