Ανώνυμοι Ναρκομανείς

Είναι οι αφανείς ήρωες της απεξάρτησης. Δεν λογοδοτούν σε κανέναν και οι πόρτες τους είναι πάντα ανοιχτές. Ανεξάρτητοι και διακριτικοί, οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι έχουν βοηθήσει στα 30 χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα χιλιάδες ανθρώπους να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
2
'

Στους Ανώνυμους Ναρκομανείς

Με μοναδικό όπλο τις ομάδες αλληλοβοήθειας, οι ΝΑ (Ναρκομανείς Aνώνυμοι) είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός του είδους στον κόσμο. Ξεκίνησαν πριν από 64 χρόνια στις ΗΠΑ και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 130 χώρες. Στην Ελλάδα φέτος κλείνουν τα 30 χρόνια παρουσίας.

Ήταν αρχές καλοκαιριού του 1987, όταν γεννήθηκε η πρώτη ελληνική ομάδα. Δύο ναρκομανείς συναντηθήκαν αναγνωριστικά σε μία οικοδομή στο Μαρούσι. Ακολούθησε η πρώτη ομάδα στα Εξάρχεια, στην οδό Μαυρομιχάλη. Από τότε πολύ νερό έχει τρέξει στο αυλάκι και σήμερα οι ΝΑ μετρούν στη χώρα μας περισσότερες από 40 ομάδες και 125 συγκεντρώσεις την εβδομάδα.

Βοήθεια προσβάσιμη σε όλους

Ανώνυμα και διακριτικά, οι ΝΑ εκτελούν το έργο τους χωρίς να ζητήσουν εύσημα ή βοήθεια από κανέναν. Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμά τους, ασχέτως από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, δόγμα, θρησκεία. Αρκεί να έχει την επιθυμία να σταματήσει τη χρήση.

Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στους ΝΑ, ούτε έξοδα εγγραφής, συνδρομές ή λίστες αναμονής. Η διαδικασία είναι απλή: οι ομάδες συναντιούνται σε συγκεκριμένο χώρο και ώρα. Υστέρα από τα σύντομα προκαταρκτικά, ξεκινάει το «μοίρασμα», όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την εμπειρία του. «Είμαι ο Χ και είμαι ναρκομανής», παραδέχεται και ανοίγει την καρδιά του.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.