Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepaidwnagiasofia.jpg

Παιδιά πεθαίνουν περιμένοντας να εγχειριστούν στο καρδιοχειρουργικό του Παίδων «Αγία Σοφία»

Το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο υπολειτουργεί εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, με δραματικές συνέπειες.

Tις τελευταίες εβδομάδες έφυγαν από τη ζωή δύο παιδιά. Ο τρίχρονος Νάβα από τη Βενεζουέλα και ο 11χρονος Διονύσης από την Καλαμάτα. Και οι δύο είχαν καρδιακά προβλήματα και βρίσκονταν στην αναμονή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για να εγχειριστούν. Αλλά δεν πρόλαβαν.

Δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να χειρουργηθούν και η ευκαιρία να ζήσουν. Τα περιστατικά αυτά δεν βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. Για την ακρίβεια γίνονται σπανίως γνωστά, γιατί δεν είναι παιδιά «επωνύμων» ή άλλων, που μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις και να ορίσουν τη μοίρα τους. Θεωρούνται –εκ του αποτελέσματος– από το Εθνικό Σύστημα Υγείας παιδιά ενός κατώτερου Θεού, παρά τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών.

Πάνω από 50 παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής, που σημαίνει ότι όσα δεν έχουν επείγουσα ανάγκη χειρουργείου μπορεί να περιμένουν πάνω από 12 μήνες

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», οι οποίοι γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση, το καρδιοχειρουργικό κέντρο του νοσοκομείου ή «Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών» (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΑΠ.), όπως είναι η ονομασία του, υπολειτουργεί εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι το μοναδικό στο Εθνικό Σύστημα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη