Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ceakazoo.jpg
[Πηγή: akazoo.com]

Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εναντίον ελληνικής Akazoo

Tο inside story έχει στη διάθεσή του τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τις αμερικανικές αρχές ενώπιον δικαστηρίου και ζητούν το άμεσο πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Το «κρυφτό» με την εποπτική αρχή, η μυστηριώδης «Εταιρεία Α» και τι συμβαίνει με την παρουσία της Akazoo στην Ελλάδα.
[Πηγή: akazoo.com]

Καταγγελία κατά της ελληνικής εταιρείας Akazoo και μέχρι πρότινος εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο του Nasdaq υπέβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου ενώπιον του Δικαστηρίου της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων του fund QCM τον περασμένο Απρίλιο για μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και την ακόλουθη επίσημη παραδοχή της ίδιας της εταιρείας στα τέλη Μαΐου ότι πράγματι είχε φουσκώσει τα μεγέθη της. Ακολούθησε την Πρωτομαγιά η παύση του ιδρυτή της Απόστολου Ζερβού από τα καθήκοντά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ο διορισμός μεταβατικού CEO και η έναρξη εσωτερικής έρευνας από ανεξάρτητη επιτροπή σχετικά με τους ισχυρισμούς της έκθεσης της QCM, που αποδείχθηκαν αληθείς. Ως αποτέλεσμα τον Ιούνιο «ξηλώθηκε» από το ταμπλό η μετοχή της εταιρείας, η διαπραγμάτευση της οποίας είχε σταματήσει από την 1η Μαΐου, όταν βρέθηκε στα $1,16 από το ιστορικό υψηλό των $7,49 που είχε αγγίξει μετά την εισαγωγή της τον Σεπτέμβριο του 2019.

Με δυο λόγια

Ήταν ένα από τα ελληνικά τεχνολογικά «θαύματα»: μια εταιρεία streaming μουσικής με έδρα το Λουξεμβούργο, που ανταγωνιζόταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τους γίγαντες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη