Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κείμενο:
cover-glamping.jpg
Το Null Stern Hotel, ένα ξενοδοχείο χωρίς αστέρια στις ελβετικές Άλπεις.

Glamping: το άλλο camping

Για τους κάμπερς που τα έχουν κάνει όλα και για τους τζετ-σέτερς που τα έχουν κάνει όλα εκτός από κάμπινγκ.
Το Null Stern Hotel, ένα ξενοδοχείο χωρίς αστέρια στις ελβετικές Άλπεις.

Glamping σημαίνει glamorous camping και είναι το νέο πράγμα στο χώρο της περιπετειωδών (καλά, όχι και τόσο) διακοπών, για όλους αυτούς που αγαπούν την επαφή με τη φύση, αλλά θέλουν και μια τουαλέτα εύκαιρη.

Null Stern Hotel, ελβετικές Άλπεις

Αν θέλεις να κοιμηθείς στην εξοχή, αυτό το δωμάτιο δεν έχει τοίχους, αλλά έχει μπάτλερ. Το Null-Stern («μηδέν αστέρια» στα γερμανικά) λανσαρίστηκε το 2008 από τους Ελβετούς καλλιτέχνες Frank και Patrik Riklin ως ένα ξενοδοχείο 0 αστέρων με ένα μόνο δωμάτιο. Πλέον η αρχική ιδέα έχει εξελιχτεί και οι εικαστικοί σκοπεύουν να δημιουργήσουν κι άλλα τέτοια «ανοιχτά» δωμάτια σε συνεργασία με τον ελβετικό οργανισμό τουρισμού.

Image
zero_star_cnull_stern.jpg

Εl Cosmico, Τέξας

Στο El Cosmico, σε μια έκταση 21 στρεμμάτων στην έρημο στη Μάρφα του Τέξας, μπορεί κανείς να μείνει σε ρετρό τροχοβίλες, ινδιάνικα τίπι, σκηνές σαφάρι ή μια μογγολική γιούρτα –ή μπορεί απλώς να φέρει τη δική του σκηνή. Εδώ συχνά φιλοξενούνται καλλιτεχνικά ή πνευματικά εργαστήρια καθώς η πόλη από τη δεκαετία του ’70 προσελκύει μουσικούς και εικαστικούς (εδώ κοντά βρίσκεται η περίφημη εγκατάσταση Prada Marfa των Elmgreen και Dragset, ένα ψεύτικο κατάστημα με αληθινά Prada αξεσουάρ, που για νομικούς λόγους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη