Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cegelpolihnis.jpg

Μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση με μικρό ορίζοντα ζωής

Το πολυνομοσχέδιο των 226 άρθρων και 1.111 σελίδων που έφερε εσπευσμένα στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Τι αλλάζει για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Γιώργος είναι μαθητής της Β' Λυκείου. Είναι από την τελευταία φουρνιά μαθητών, που μπήκαν με εξετάσεις από την έκτη δημοτικού σε Πειραματικό Γυμνάσιο, προτού καταργηθούν οι εξετάσεις στα Πειραματικά (όταν έπαψαν να είναι και Πρότυπα). Προετοιμάζεται ήδη για του χρόνου. Ξέρει για τις αλλαγές που σχεδιάζονται να γίνουν, αλλά δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Η προσοχή του και των συμμαθητών του στα μαθήματα της Β' Λυκείου είναι ήδη μειωμένη. Προτιμούν να αξιοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς για να απουσιάζουν, είτε για βόλτες με φίλους ή για να διαβάζουν από τώρα την ύλη της ερχόμενης χρονιάς, υποβοηθούμενοι από φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, που θα συνεχίσουν και το καλοκαίρι.

«Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι καλός, μέτριος, ή κακός μαθητής», εξηγεί ο ίδιος στο inside story. «Ισχύει για όλους το ίδιο. Κανείς δεν ασχολείται με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, παρά μόνο αν για κάποιο λόγο έχει ο ίδιος την “κάψα” να έχει άριστο μέσο όρο και σε αυτά. Στην πραγματικότητα, όμως, ασχολούμαστε μονάχα με τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούμε του χρόνου».

Ο Αλέξανδρος είναι κι αυτός μαθητής της Β΄Λυκείου, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Εφέτος, όπως λέει, θα επικεντρωθεί μόνο στα μαθήματα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη