Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepossce2favourit.jpg
Η Ρέιτσελ Βάις και η Ολίβια Κόλμαν στην ταινία “The Favourite”. [Yorgos Lanthimos]

Η αληθινή ιστορία πίσω από το “The Favourite”

Η πολυσυζητημένη και ήδη πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “The Favourite” αφηγείται με κωμική διάθεση μια αληθινή ιστορία.
Η Ρέιτσελ Βάις και η Ολίβια Κόλμαν στην ταινία “The Favourite”. [Yorgos Lanthimos]

Όντως η Άννα της Μεγάλης Βρετανίας διοικούσε την Αυλή της μέσω ενός πολύ ιδιόρρυθμου ερωτικού τριγώνου; Είναι ένα μυστήριο στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας, που δεν έχει απαντηθεί ποτέ με βεβαιότητα και αφορά κυρίως στη σχέση της μάλλον ξεχασμένης από την ιστορία βασίλισσας Άννας με την ευνοούμενή της, δολοπλόκο Δούκισσα του Μάρλμπορο, Σάρα Τσώρτσιλ. Στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που από τους παραγωγούς έχει περιγραφεί ως ένα παραμύθι βασιλικής ίντριγκας, πάθους, ζήλιας και προδοσίας, υιοθετείται η θεωρία της ερωτικής φύσης της σχέσης των γυναικών. Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται την παχύσαρκη και φιλάσθενη βασίλισσα, η Ρέιτσελ Βάις τη χειριστική δούκισσα και η Έμμα Στόουν την Άμπιγκεϊλ Μάσαμ, υπηρέτρια και μετέπειτα ευνοούμενη της Άννας.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της βασιλείας της Άννας, που διάρκεσε από το 1702 έως τον θάνατό της το 1714, ήταν μάλλον αυτό το παιχνίδι εξουσίας μεταξύ της Μεγαλειοτάτης και των δυο γυναικών που ουσιαστικά ασκούσαν πολιτική. Η Άννα δεν υπήρξε ιδανική μονάρχης: ήταν ντροπαλή και τρομερά φιλάσθενη. Υπέφερε από αρθρίτιδα, πορφυρία, είχε προβλήματα όρασης και ήταν παχύσαρκη (όταν πέθανε, το σώμα της ήταν τόσο πρησμένο που το φέρετρό της ήταν σχεδόν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη