Οι υπερβολικά πολλές κυρίες Γουίλσον

Κατάσκοπος, συγγραφέας, ίσως ήρωας πολέμου και οπωσδήποτε κατά συρροή δίγαμος – ο Αλεξάντερ Γουίλσον άφησε πίσω του τέσσερις χήρες και μία τουλάχιστον πρωτότυπη ιστορία που έγινε η σειρά «Mrs. Wilson».
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Ο Άλεκ Γουίλσον (1893-1963) στην εφηβεία του.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η περίπτωσή του ήταν αυτή ενός παρεξηγημένου ήρωα ή ενός πολύ ταλαντούχου απατεώνα – ή και τα δύο. Αναμφισβήτητα όμως η ιστορία του Αλεξάντερ Γουίλσον είναι ενδιαφέρουσα· τόσο, ώστε να μεταφερθεί στην οθόνη από το BBC. Το Mrs Wilson, όπου η Ρουθ Γουίλσον (γνωστή από τις σειρές Luther και The Affair) υποδύεται τη γιαγιά της στην πραγματική ζωή, αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας με πολύ διαφορετική σύνθεση από τη συνηθισμένη και ψηλαφίζει την πορεία του αινιγματικού Αλεξάντερ Γουίλσον, για την οποία η πλήρης αλήθεια ίσως να μην αποκαλυφθεί ποτέ.

Ως συγγραφέας αρκετών μυθιστορημάτων, o Γουίλσον είδε τα βιβλία του να κερδίζουν καλές κριτικές και να σημειώνουν πολύ καλές πωλήσεις. Τα κατασκοπικά του θρίλερ ήταν τόσο ρεαλιστικά, ώστε αρκετοί υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών αναγνώριζαν τους εαυτούς τους – και τους ανώτερούς τους. Παρόλα αυτά κανείς δεν τον έχει ακουστά και πέθανε στην αφάνεια το 1963, χρεοκοπημένος και με ποινικό μητρώο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.