Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
aicancer.jpg
Ερευνητές του BIH παρουσιάζουν σε μαθητές τις εργαστηριακές πρακτικές. [Berlin Institute of Health]

AI και big data πολεμούν τον καρκίνο: 8 στους 10 ασθενείς τελικού σταδίου μπορούν να επωφεληθούν

Νέες θεραπευτικές προοπτικές ανοίγονται για διάφορους τύπους καρκίνου. Η γερμανική κυβέρνηση επενδύει στη μάχη κατά της νόσου, με στόχο να την καταστήσει μια χρόνια ασθένεια μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια. Θα τα καταφέρει; Το inside story συνομιλεί με τον επικεφαλής του τμήματος Ψηφιακής Υγείας του Berlin Health Institute.
Ερευνητές του BIH παρουσιάζουν σε μαθητές τις εργαστηριακές πρακτικές. [Berlin Institute of Health]

«Μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια, θα έχουμε νικήσει τον καρκίνο», δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ο υπουργός Υγείας της γερμανικής κυβέρνησης, Γενς Σπαν.

Η υπερφιλόδοξη δήλωσή του γέννησε αισιοδοξία, αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από συλλόγους ασθενών. Η γερμανική κυβέρνηση, όμως, επιμένει ότι η μάχη κατά του καρκίνου πρέπει να δοθεί με κάθε τρόπο, και κυρίως επιστρατεύοντας τα μέσα που μας προσφέρουν οι εκθετικές τεχνολογίες. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει η Στέφανι Σέλτμαν, διευθύντρια επικοινωνίας του Berlin Institute of Health, η επόμενη δεκαετία θα σημαδευτεί από την υλοποίηση του οράματος της εξατομικευμένης ιατρικής, με βασικότερο πυλώνα την παροχή υπηρεσιών υγείας και θεραπειών που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή. Οι πρώτες εφαρμογές της είναι ήδη ελπιδοφόρες, αλλά η ευρύτερη αξιοποίησή της αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση σε όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών.

Image
csm_stefanie-seltmann_8400caa966.jpg
Η Στέφανι Σέλτμαν, διευθύντρια επικοινωνίας του Berlin Institute of Health.

«Στόχος των διάφορων ερευνητικών προγραμμάτων μας δεν είναι η επέκταση της ζωής όλων των ασθενών, αλλά η διασφάλιση ποιοτικότερων συνθηκών διαβίωσης» σημειώνει η κ. Σέλτμαν. «Αντί να εστιάζουμε στην επέκταση του προσδόκιμου του βίου, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικά στα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη