Αφίσες και φεμινισμός: Μια σχέση που κρατάει χρόνια

Τα αιτήματα των γυναικών δεν έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 50 χρόνια. Οι ισότιμες αμοιβές και ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης, το δικαίωμα στην άμβλωση και την αντισύλληψη, εξακολουθούν να απασχολούν τα πλακάτ των φεμινιστών.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες του 2017, ήταν οι δημιουργικές αφίσες που χρησιμοποιήθηκαν στις αρχές της ίδιας χρονιάς για τις ανάγκες του Women’s March της Ουάσιγκτον. Αριστερά η αφίσα της Ντέβα Παρντιού και δεξιά της Χελόου Λάκι.

Στις 21 Ιανουαρίου 2017, μια μέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ουάσιγκτον και τις περισσότερες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, καθώς και σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Women’s March ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Αμερικής και σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύματος διαμαρτυριών και αντίστασης, ως αντίδραση στην εχθρική πολιτική του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου.

Οι εποχές με δυσκολίες και αντιξοότητες πάντα αποτελούσαν έναυσμα για μια έκρηξη δημιουργικότητας. Και σε αυτήν τη διαδήλωση είδαμε πολλές τέτοιες αφίσες, είτε τυπωμένες στο σπίτι είτε ζωγραφισμένες στο χέρι με χρώμα και ροζ γκλίτερ, με θυμωμένα μηνύματα αλλά και με πολύ χιούμορ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.