Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cerizoponaegean000_par8289214.jpg
To τάνκερ Rizopon της Aegean Marine Petroleum πλέει στην κεντρική Μεσόγειο το 2015. [Alberto Pizzoli/AFP]

Θαλασσοταραχή στη Wall Street από την Aegean Marine Petroleum

Η ελεγκτική επιτροπή της ελληνικής εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network, με έδρα τον Πειραιά, που κάποτε βρισκόταν στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ζήτησε να διαγραφούν $200 εκατομμύρια οφειλόμενες εισπράξεις του 2015 και του 2016.
To τάνκερ Rizopon της Aegean Marine Petroleum πλέει στην κεντρική Μεσόγειο το 2015. [Alberto Pizzoli/AFP]

Μετά από εσωτερική έρευνα που ανέλαβαν τρία πρόσφατα διορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine Petroleum, προέκυψε ότι περίπου $200 εκατ. οφειλόμενων ποσών προς την εταιρεία δεν είναι εισπράξιμα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου ανεξάρτητου προμηθευτή ναυτιλιακού καυσίμου στον κόσμο για τις ύποπτες συναλλαγές, η μετοχή της υποχώρησε κατά 75% και έκλεισε με τιμή 0,70 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018. Η χρηματιστηριακή αξία της Aegean υποχώρησε κάτω από $30 εκατ. από τα $115 εκατ. πριν την ανακοίνωση.

Image
aegean_stock.jpg
Η πορεια της τιμής της μετοχής της Aegean Marine Petroleum τον τελευταίο μήνα

Η μετοχή της εταιρείας ανέκαμψε την Τετάρτη με κέρδη 70% στα $1,19, μετά τη «βουτιά» Τρίτης, όταν έφτασε τα $0,70. Σύμφωνα με το TradeWinds, ο Ben Nolan, αναλυτής της Stifel σημείωσε πως «είναι συνηθισμένο να ανακάμπτει μια μετοχή μετά από ένα τεράστιο sell off». Στη συνέχεια, η μετοχή έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στα 1,06 δολάρια.

Τι αναφέρει η Aegean

Σε ανακοίνωσή της στις 4 Ιουνίου, η εταιρεία ενημέρωσε για την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η ελεγκτική επιτροπή κατ’ εντολή του ΔΣ με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας και την επιστροφή κεφαλαίου. Αυτή η εσωτερική έρευνα αξιολογεί τα περιουσιακά στοιχεία

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη