Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-ermou.jpg

Η «διχοτομημένη» οδός Ερμού

Το ιστορικό κέντρο ζει τη δική του ανάκαμψη και το εμπορικό τρίγωνο, που πεζοδρομείται, δεύτερη νιότη. Δεν ισχύει το ίδιο για το κάτω τμήμα της Ερμού, ανάμεσα στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων και το Μοναστηράκι, που παραμένει αφημένο στην τύχη του.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους διαμαρτυρία. «Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τον αριθμό των αιτούντων που περιμένουν από εσάς λύσεις», ξεκινούσε η επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η οποία κοινοποιούνταν και στους αρμόδιους υπουργούς (Δημόσιας Τάξης και Τουρισμού), καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. «Όμως το διαιωνιζόμενο πρόβλημα και η κατάντια της οδού Ερμού... πιστέψτε μας, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Υπογράφοντες την επιστολή ήταν οι Συνιδιοκτήτες και Ενοικιαστές Κτιρίων της Οδού Ερμού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στο κάτω τμήμα της Ερμού, δηλαδή το σημείο στο οποίο αφού τελειώσει ο πεζόδρομος συνεχίζεται ο δρόμος, και το οποίο εκτείνεται ανάμεσα στις δύο πλατείες: από το Μοναστηράκι έως και την Αγίων Ασωμάτων.

Οι υπογράφοντες την επιστολή διαμαρτύρονταν για «την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης» στις ιδιοκτησίες τους, καθώς επίσης και για την παρεμπόδιση της «ελεύθερης χρήσης των πεζοδρομίων» μπροστά από αυτές. Ταυτόχρονα, αναφέρονταν στα περιστατικά παρανομίας που συχνά λάμβαναν χώρα στην περιοχή, το ζήτημα της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη