Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover1.jpg
[Tony Probst/flickr]

Πίτκερν: Ο παράδεισος όπου κανείς δεν θέλει να πάει

Στη μέση του Ειρηνικού, 3.000 μίλια μακριά από την στεριά, ένα από τα πιο απομονωμένα κατοικημένα νησιά στον κόσμο πεθαίνει από ντροπή. Το 1996 αποκαλύφθηκε μια φρικτή υπόθεση που στιγμάτισε για πάντα τους απογόνους των ανταρτών του Μπάουντι.
[Tony Probst/flickr]

Δεν είναι ακριβώς το ειδυλλιακό σκηνικό που έχουν όλοι στο μυαλό τους. Μέχρι το 1996, το Πίτκερν, μέρος των τεσσάρων νησιών που αποτελούν τις Νήσους Πίτκερν, ήταν γνωστό ως το νησί όπου βρήκαν καταφύγιο οι στασιαστές της ανταρσίας του Μπάουντι, καταγεγραμμένο στην δυτική κουλτούρα ως ένας τροπικός παράδεισος όπου κάποιοι ξέφυγαν από την καταπίεση του Βρετανικού Στέμματος, έζησαν καλά και άλλοι καλύτερα. Σήμερα, η παρακαταθήκη που αφήνει το νησί που βρίσκεται ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και το Περού είναι πολύ διαφορετική, καθώς μια εξωφρενική παράδοση δεκαετιών που “επέτρεπε” στους άνδρες του νησιού να επιτίθενται σεξουαλικά σε μικρά κορίτσια αποκαλύφθηκε και σόκαρε τους πάντες.

Image
pitcairn.jpg

Το 2004, στο απομακρυσμένο από τον πολιτισμό Πίτκερν, την μικροσκοπική αποικία των 50 κατοίκων 9.000 μίλια μακριά από το Λονδίνο ξεκίνησε μια από τις πιο περίεργες δίκες στην ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στο εδώλιο βρίσκονταν επτά άνδρες που κατηγορούνταν για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον παιδιών. Η δίκη εξελίχθηκε για πολλούς σε πόλεμο εναντίον του παραδοσιακού τρόπου ζωής του νησιού. Από τη μία πλευρά, οι βρετανικές αρχές που υποστήριζαν ότι στο Πίτκερν η παιδοφιλία ήταν μάστιγα και από την άλλη οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη