Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
gagrule.jpg
Ο οργανισμός Marie Stopes International βοηθά γυναίκες σε όλον τον κόσμο να μείνουν έγκυες από επιλογή, και όχι από άγνοια.

Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στις γυναίκες

Στις 20 Ιανουαρίου 2017, ανέτειλε στις ΗΠΑ μια νέα εποχή σκοταδισμού. Ο Τραμπ, και μαζί όλοι οι άνθρωποι του νέου προέδρου, κήρυξαν την έναρξη μιας εποχής που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και τον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Ο οργανισμός Marie Stopes International βοηθά γυναίκες σε όλον τον κόσμο να μείνουν έγκυες από επιλογή, και όχι από άγνοια.

«Η ζωή κερδίζει ξανά στην Αμερική. Αυτό μαρτυρά η ιστορική εκλογή ενός προέδρου που υποστηρίζει περήφανα το δικαίωμα στη ζωή», ανακοίνωσε ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, μιλώντας στους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαδήλωση March for Life στην Ουάσιγκτον, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατοχύρωσε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Φέτος, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που ένας αντιπρόεδρος ήταν παρών για να απευθύνει χαιρετισμό και να μεταφέρει την ολόθερμη στήριξη του Προέδρου στον επίμονο αγώνα για την ανατροπή της απόφασης του 1973.

Απευθυνόμενος στο πλήθος που έψελνε και προσευχόταν κραδαίνοντας κομποσκοίνια και πλακάτ με φωτογραφίες εμβρύων, ο Πενς έδωσε την υπόσχεση ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα κουραστεί να αγωνίζεται για να αποκαταστήσει «μια κουλτούρα ζωής στην Αμερική, για εμάς και τις επόμενες γενιές». Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η Κέλιαν Κόνγουεϊ: «Είμαι σύζυγος, μητέρα, είμαι καθολική, είμαι σύμβουλος του Aμερικανού προέδρου και, ναι, είμαι υπέρ της ζωής», είπε. «Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα, μια νέα αυγή, για τη ζωή».

Αυτό που ανήγγειλαν οι δύο εκπρόσωποι του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα και να λαμβάνεις το ημερήσιο newsletter μας!

Εγγραφή χρήστη