Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
untitled-1.jpg

Η ευκαιρία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Η Ελλάδα έμεινε πίσω σε πολλούς τομείς της 3ης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί με αδιανόητους ρυθμούς αν αγκαλιάσει εγκαίρως τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Αυτό υποστηρίζει ο James Kondo, πρώην αντιπρόεδρος του Twitter και συνεργαζόμενος επιστήμονας του ΜΙΤ.

Πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα βρέθηκε ο James Kondo, συνεργαζόμενος επιστήμονας του περίφημου Media Lab του MIT, πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Rebuild Japan» και παλιότερα αντιπρόεδρος του Twitter Inc. και πρόεδρος του ΔΣ του Twitter Ιαπωνίας. Ο Kondo, που έχει υπάρξει σύμβουλος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ίδρυσε στο παρελθόν το SocialEmergence, μία πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης που σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέψει σε λιγότερο προνομιούχους και φτωχότερους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια του αναλφαβητισμού και της έλλειψης τεχνολογικής προόδου και συνδεσιμότητας.

Image
james_kondo_photo.jpg
Ο James Kondo. [Wikimedia Commons]

Το πλούσιο βιογραφικό και οι ρηξικέλευθες απόψεις του Kondo μας παρακίνησαν να παρακολουθήσουμε την ομιλία του, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των «Working Breakfasts» του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη της Άννας Διαμαντοπούλου. Ο James Kondo αναφέρθηκε εκτενώς στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τις συνακόλουθες προοπτικές που ανοίγονται τόσο για την Ελλάδα, όσο και συνολικά για την Ευρώπη.

Στην ομιλία του, ο Kondo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της ρομποτικής, του Ιnternet of Τhings, της αλληλεπίδρασης των μηχανών με τον άνθρωπο, της ανάλυσης και διαχείρισης των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα και να λαμβάνεις το ημερήσιο newsletter μας!

Εγγραφή χρήστη