Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
forum_cover.jpg

10 σημεία που κρατήσαμε από το φετινό «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών»

Από τις δεκάδες και πολύωρες συζητήσεις που έλαβαν χώρα και φέτος στο Φόρουμ των Δελφών, παρουσιάζουμε 10 σημεία που ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε ότι θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον ως Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε το τέταρτο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» (Delphi Economic Forum), που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Οι συζητήσεις ήταν δεκάδες, έτσι ήταν φυσικά αδύνατο για έναν άνθρωπο να παρακολουθήσει τα πάντα. Ωστόσο, το inside story βρέθηκε στους διαδρόμους του Φόρουμ από την πρώτη μέρα, μίλησε με συμμετέχοντες και παρακολούθησε πολυάριθμες τοποθετήσεις. Από αυτό το τετραήμερο ταξίδι των ιδεών παραθέτουμε 10 σημεία που μας έκαναν εντύπωση:

1. Σύγκλιση, όχι πάντα αναμενόμενη: Για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης ακούστηκαν στο Φόρουμ οι ίδιες ιδέες από φωνές που ιδεολογικά απέχουν μεταξύ τους και στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί έντονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος μίλησε μία γλώσσα εντελώς διαφορετική –αν όχι αντίθετη– με αυτήν που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο κ. Λιάκος είπε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης, με σκοπό να προχωρήσουν «υπερκομματικές» μεταρρυθμίσεις, να επέλθει «προσέλκυση επενδύσεων» και να επιτευχθεί η «κοινωνική συνοχή». Η ρητορική του κ. Λιάκου έκανε την επίσης παρούσα Άννα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη