Σχετικά με μας

Τι προτείνουμε

Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στη δύναμη της ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας, και στη δυνατότητα του καθενός μας να σκέφτεται και να κρίνει μόνος του.

Πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη για μια μια νέα πρόταση καταγραφής των ειδήσεων: επιζητούμε να προσφέρουμε στο κοινό πρωτότυπο και δημιουργικό περιεχόμενο, έρευνα, εξήγηση και τεκμηριωμένη ανάλυση αναπτύσσοντας μια κοινότητα συνειδητοποιημένων μελών που συνδημιουργούν τις ιστορίες μας. Χωρίς διαφημίσεις, με χρηματοδότες τους αναγνώστες μας και με διάφανα οικονομικά, είμαστε ελεύθεροι να διαλέγουμε και να εξετάζουμε τα θέματα που μας αφορούν πραγματικά.

Γράφουμε άρθρα που το καθένα είναι ένα θέμα για συζήτηση. Άρθρα που εξηγούν την είδηση, που μεταφέρουν το πλαίσιο. Άρθρα που φωτίζουν τα γεγονότα χωρίς υπονοούμενα.

Οι αρχές μας

Παρακάτω αναλύουμε τις βασικές αρχές μας. Αρχές που προσπαθούμε να τηρήσουμε τόσο συνολικά όσο και καθώς κάθε θέμα του inside story που επιλέγεται και αναπτύσσεται.

  • Στόχος μας είναι η αλήθεια. Κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία με διεθνείς μεθόδους και πρότυπα δεοντολογίας.
  • Απευθυνόμαστε στον πολίτη/συνδρομητή. Επιχειρούμε την ανατροπή του μοντέλου αναγνώστης ίσον καταναλωτής και επιζητούμε τη συμμετοχή των μελών μας στη διαδικασία της ενημέρωσης.
  • Κρατάμε αποστάσεις από την εξουσία και διατηρούμε την πραγματική ανεξαρτησία μας αποκλείοντας τη διαφήμιση. Χρηματοδότες μας είναι οι αναγνώστες μας. Τηρούμε κανόνες διαφάνειας στα οικονομικά μας.
  • Οι αναγνώστες μας συμμετέχουν στη διαμόρφωση του περιεχομένου και υπάρχει ουσιαστική αλληλεπίδραση αναγνωστών-δημοσιογράφων.
  • Σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Τα υποκείμενα της είδησης έχουν δικαιώματα στην ιδιωτικότητα.
  • Αναγνωρίζουμε την προσωπικότητα και ηθική του δημιουργού.
  • Αποδεχόμαστε και επιδιώκουμε τον πλουραλισμό.

Δείτε και τις οδηγίες μας προς την κοινότητα!

Η οργάνωσή μας

Το inside story γεννήθηκε μετά από πολλές αναζητήσεις και συζητήσεις, από την ανάγκη μας για περισσότερη ουσία και διαφάνεια στην ενημέρωση. Η εταιρία φτιάχτηκε για αυτόν τον σκοπό από τον Δημήτρη Ξενάκη και είναι οργανωμένη με το σκεπτικό οι εργαζόμενοι σε αυτήν να συνδιαμορφώνουν την πορεία της και να εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία της. Και, φυσικά, η συνειδητή επιλογή του αποκλεισμού της διαφήμισης, συνεπάγεται πως η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση του Inside Story εξασφαλίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές, τους ανεξάρτητους υποστηρικτές του. Αυτή η κοινότητα επιδιώκουμε να συνεισφέρει στην ταυτότητα αλλά και στο περιεχόμενο του inside story.

Το ΔΣ της εταιρίας απαρτίζεται από τους Δημήτρη Ξενάκη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη και Δημήτρη Αλμπάνη ενώ ο πυρήνας του inside story απαρτίζεται από τον διευθυντή Χρήστο Ιωάννου, την αρχισυντάκτρια Κατερίνα Λομβαρδέα και την υπεύθυνη για την κοινότητα Αρελίνα Μεράκου. Τον πυρήνα αυτόν έρχονται να υποστηρίξουν μόνιμοι και ειδικοί συνεργάτες, ερευνητικές ομάδες καθώς και φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, γραφίστες, εικονογράφοι και μηχανικοί.