Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
cenick-wright-gurmxyzvvu8-unsplash.jpg
[Nick Wright/Unsplash]

H λύση για τη μείωση της ακραίας ζέστης βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μας

Καθώς οι πόλεις μας γίνονται όλο και πιο πυκνές, τα δέντρα κοντά στα σπίτια μας μπορούν να παίξουν ανεκτίμητο ρόλο στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μειώνοντας τη θερμοκρασία έως και κατά 6 βαθμούς.
[Nick Wright/Unsplash]

Η Αυστραλία μόλις βίωσε το δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ (σημείωση: το άρθρο γράφτηκε την άνοιξη του 2020), με το 2019 να είναι η θερμότερη χρονιά. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες εκτινάχθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας μεγάλες οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό στην αυλή μας. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα δέντρα και η βλάστηση μπορούν να μειώσουν τις τοπικές θερμοκρασίες του εδάφους έως και 5-6 ℃ τις ημέρες ακραίας ζέστης.

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνά μας σχετικά με έναν καλοκαιρινό καύσωνα στην Αδελαΐδα υποδηλώνει ότι μια απλή λύση για την ακραία ζέστη βρίσκεται κυριολεκτικά στο κατώφλι του καθενός μας. Βασίζεται στα δέντρα, τα χόρτα και τη βλάστηση στις δικές μας αυλές.

Τι έδειξε η μελέτη;

Κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου καύσωνα που έπληξε την Αδελαΐδα το 2017, η AdaptWest ανέβηκε στους ουρανούς για να μετρήσει τις θερμοκρασίες στην επιφάνεια της γης από ένα αεροσκάφος. Η ανάλυσή μας από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν εκείνη την ημέρα υποδεικνύει ότι τα αστικά δέντρα και η χαμηλή βλάστηση μπορούν να μειώσουν τις θερμοκρασίες εδάφους κατά τη διάρκεια της ημέρας έως και 5-6℃ κατά τη διάρκεια ακραίου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη