Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Guest Editor:
cesynetairistikh2.jpg
[emprosnet.gr]

47 κατηγορούμενοι για την κατάρρευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου

Το χρονικό των σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά και της πληρωμής ακάλυπτων επιταγών από τα διαθέσιμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, η υπόθεση της οποίας εκδικάζεται στις 10 Φεβρουαρίου.
[emprosnet.gr]

Το μείζον σκάνδαλο της κατάρρευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου θα εκδικαστεί στην Μυτιλήνη, στις 10 Φεβρουαρίου 2022. Κατηγορούμενοι είναι 47 άτομα, πρώην στελέχη της Τράπεζας, δανειολήπτες και πολύ σημαντικοί οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες του νησιού κατά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

  1. Απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ σε βάρος νομικού προσώπου του άρθρου 263 Α του Π.Κ.
  2. Ηθική αυτουργία στην προαναφερόμενη απιστία κατ' εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.
  3. Άμεση συνέργεια σε απιστία της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί 10 χρόνια μετά το κλείσιμο της Τράπεζας, τον Μάρτιο του 2012. Τρεις από τους κατηγορουμένους έχουν ήδη αποβιώσει, ενώ σημαντικός αριθμός κατηγορουμένων είναι υπερήλικες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι άνθρωποι που διατέλεσαν μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής, οι οποίοι επί χρόνια έδωσαν μάχες για να φθάσει η υπόθεση στην δικαιοσύνη αλλά και για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες των πρωταγωνιστών των σκανδάλων.

Image
rfoto1_synetairistiki.jpg
Κυριακή 25 Μαΐου 2008: εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου. Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα συμβεί μερικά χρόνια αργότερα, ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της Τράπεζας, που από το 2004 έχει πολλά δάνεια σε καθυστέρηση.

Η απόδοση ευθυνών

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη