Κάντο όπως οι ντόπιοι!
Μεξικάνικα τάκος, ψάρι με κάρι όπως μαγειρεύεται στην Γκόα, ταϊλανδέζικα tofu. Συνταγές για αυθεντικά πιάτα από τη μεγάλη σειρά βιβλίων μαγειρικής της Phaidon.

ΙΝΔΙΑ: Kάρι ψαριού από την Γκόα
Υλικά: 600 γρ. φιλέτα ψαριού σε καρέ, λίγες μπάμιες (προαιρετικά), 2 κ.σ. λάδι, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 τομάτα τριμμένη, 3 πράσινα τσίλι κομμένα και ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, 1 κ.γ. χυμός λεμονιού, 1 πρέζα κουρκουμάς σε σκόνη. Για την πάστα ψαριού: 8 κόκκινα τσίλι, 80 γρ. τριμμένη καρύδα, 3 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. σπόροι κύμινου, 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη, 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. πάστα ταμάρινδου.