Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το εβραϊκό τραπέζι

Καμιά κουζίνα δεν είναι τόσο παγκόσμια όσο η εβραϊκή. Στο βιβλίο The Jewish Table (εκδ. Phaidon) η Λία Κένιγκ συγκεντρώνει 400 παραδοσιακές συνταγές, αλλά και ερμηνείες γνωστών πιάτων από σύγχρονους σεφ.

Χρόνος ανάγνωσης:
21
Επιμέλεια:
Image
sufganiyot_.jpg

Σουφγκανιότ

Δεν νοείται Χανουκά χωρίς αυτούς τους λουκουμάδες γεμιστούς με μαρμελάδα.

Υλικά (15 λουκουμάδες): 1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά μπύρας, 50 γρ. + 1 κ.γ. ζάχαρη, 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για το πασπάλισμα, ½ κ.γ. αλάτι Κοσέρ, 2 κρόκοι αυγών, 75 ml γάλα, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 30 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, φυτικό λάδι για το τηγάνι, μαρμελάδα φράουλα, ράσμπερι ή βερίκοκο για τη γέμιση, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605