Το εβραϊκό τραπέζι
Καμιά κουζίνα δεν είναι τόσο παγκόσμια όσο η εβραϊκή. Στο βιβλίο The Jewish Table (εκδ. Phaidon) η Λία Κένιγκ συγκεντρώνει 400 παραδοσιακές συνταγές, αλλά και ερμηνείες γνωστών πιάτων από σύγχρονους σεφ.
Σουφγκανιότ
Δεν νοείται Χανουκά χωρίς αυτούς τους λουκουμάδες γεμιστούς με μαρμελάδα.
Υλικά (15 λουκουμάδες): 1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά μπύρας, 50 γρ. + 1 κ.γ. ζάχαρη, 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για το πασπάλισμα, ½ κ.γ. αλάτι Κοσέρ, 2 κρόκοι αυγών, 75 ml γάλα, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 30 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, φυτικό λάδι για το τηγάνι, μαρμελάδα φράουλα, ράσμπερι ή βερίκοκο για τη γέμιση, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.