Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
anoigma-trump.jpg
[JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Η επέλαση του Τραμπ(ουκ)ισμού

«Να βγει ένας σαν τον Τραμπ και να τα διαλύσει όλα». Το όραμα μιας πολιτικής Αποκάλυψης συγκινεί όλο και περισσότερους προδομένους, σαλεμένους και αναξιοπαθούντες στις ΗΠΑ, αλλά και στη δική μας ήπειρο.
[JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Τόνοι αναλύσεων έχουν ήδη σπαταληθεί αδυνατώντας να αιτιολογήσουν επαρκώς, όχι μόνο την αντοχή, αλλά και την όλο και πιο έντονη ενίσχυση του φαινομένου Τραμπ, ο οποίος πλέον προελαύνει μόνος προς το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ακολούθως ακόμα και σ’ αυτό που οι περισσότεροι αδυνατούν ακόμα να διαχειριστούν ως πιθανή εξέλιξη, αλλά μόνο ως δυστοπικό αποκύημα νοσηρής φαντασίας: την προεδρία των ΗΠΑ. Ούτε οι τραγικά ελλιπείς και περιθωριακά συντηρητικοί συνυποψήφιοί του, ούτε η κατάσταση της οικονομίας, ούτε καν η δυσανεξία τμημάτων του πληθυσμού με τους καταπιεστικούς κώδικες της αποκαλούμενης πολιτικής ορθότητας, την οποία έμαθαν να στοχοποιούν ως ένα προνομιακό σύστημα που επιθυμεί να τους ελέγχει και όζει ελιτισμό και υποκρισία, ούτε αυτός ο κρίσιμος παράγοντας δεν μπορεί να εξηγήσει την ευρεία αποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ως προφήτη-φύρερ που, κοινώς, θα τα κάνει «πουτάνα όλα» και θα μηδενίσει το κοντέρ της «σάπιας» φιλελεύθερης δημοκρατίας. Είναι κάτι σαν παραίτηση, σαν μηδενισμός, σαν αποδοχή του μοιραίου.

Image
063_527325398.jpg
[JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Αυτό που έμοιαζε (ψυχαγωγικά) γραφικό έχει γίνει ήδη απειλητικό και είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι είδους ακρότητες θα συμβούν ως τις εκλογές εξαιτίας του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη