Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
iphoneprivacy.gif

Υπόθεση παρακολούθησης Κουκάκη: Το κράτος ξέρει

H πρώτη δημόσια επιβεβαιωμένη περίπτωση κατασκοπίας δημοσιογράφου στην Ευρώπη με τη χρήση του Predator προκαλεί αναταραχή, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εταιρεία Intellexa, που σχετίζεται με τη διάθεση του λογισμικού Predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή περιεχομένου από το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, έχει στενότερες σχέσεις με το ελληνικό κράτος από ό,τι το τελευταίο θέλει να παραδεχτεί.

Ενδεικτικό είναι ότι μία εβδομάδα μετά την καταγγελία του Κουκάκη στην αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή της, καμία αρχή της χώρας δεν έχει κινηθεί κατά μιας εταιρείας με γνωστή διεύθυνση.

Μοίρασέ το!
Το inside story προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το ρεπορτάζ για όλους και σε κάθε ρεπορτάζ που αφορά στο δημόσιο συμφέρον, με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι αναγνώστες και να το μοιραστούν. 

Στο βιαστικό συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου έγινε από ιδιώτη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά το πρώτο δημοσίευμα του inside story για την υπόθεση αυτή και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), για το ποιος μπορεί να παρακολουθούσε επί τουλάχιστον δέκα εβδομάδες το κινητό του Θανάση Κουκάκη.

 

Από την πλευρά τους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη