Υπόθεση Novartis: Το δυσεξήγητο «θαύμα»

Το «θαύμα» της περασμένης Παρασκευής, να παραπεμφθούν δηλαδή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη για θέματα ήσσονος σημασίας και αντιθέτως να απαλλαγούν από τη μείζονα κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας στον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης Novartis, πάει ενάντια στη λογική, ακόμα και για τους πιο έμπειρους από εμάς.
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'

Σύμφωνα με το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που έκρινε εάν θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο ο χειρισμός της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη υπερέβησαν τα όρια της εξουσίας τους σε ελάσσονες –μόνο– υποθέσεις, άσχετες στην πλειοψηφία τους με τη Novartis, που προέκυψαν όμως μέσα από την ανάκριση που έγινε για αυτήν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, αν πιστέψουμε τους δικαστές, ο κ. Παπαγγελόπουλος πίεσε έξω από τα όρια της εξουσίας του τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να στραφεί κατά του Γιάννη Αλαφούζου την παραμονή του διαγωνισμού των αδειών, να στραφεί ακόμα κατά του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου γιατί ήταν ενοχλητικός με αυτά που έγραφε για την κυβέρνηση, επιπλέον δεν δίστασε να κάνει παρεμβάσεις στις εισαγγελείς Τσατάνη και Ράικου για την υπόθεση Βγενόπουλου και το ζήτημα της Novartis. Όσο για την κ. Τουλουπάκη, κρίθηκε ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωση της μη έγκαιρης αποστολής στη Βουλή της αναφοράς των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την παράλειψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Όμως για το μείζον θέμα της δίωξης δέκα πολιτικών προσώπων για καταγγελίες χρηματισμού τους στην υπόθεση Novartis, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη δεν υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Δεν είναι το μόνο παράδοξο του δυσεξήγητου «θαύματος» της περασμένης Παρασκευής.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.