Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων. [Δήμητρα Κούτρα Toklik/Eurokinissi]
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων. [Δήμητρα Κούτρα Toklik/Eurokinissi]

Υποκλοπές: Ένας δικαστής κάνει όσα δεν έκανε ο Άρειος Πάγος

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών φαίνεται αποφασισμένο να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων. [Δήμητρα Κούτρα Toklik/Eurokinissi]

Η περασμένη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ήταν κατά κοινή ομολογία μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δικάσιμες της υπόθεσης των υποκλοπών, που εκτυλίσσεται αυτόν τον καιρό στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο λόγος είναι οι αποκαλυπτικές καταθέσεις δύο εκ των τριών μαρτύρων που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Η μία ήταν από την σημερινή επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου και η δεύτερη από τον Αιμίλιο Κοσμίδη, έναν υπάλληλο σούπερ μάρκετ στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί προπληρωμένη κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μολυσμένων με Predator μηνυμάτων.

Και οι δύο καταθέσεις αποκάλυψαν διαφορετικές πτυχές της συγκάλυψης του σκανδάλου. «Το ζητούμενο της υπόθεσης είναι η αναζήτηση της αλήθειας και το δικαστήριο κινείται ορθά προς αυτήν την κατεύθυνση, προβαίνοντας σε αυτονόητες ενέργειες. Μέσα σε λίγες δικάσιμους αποδείχτηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν ανεπαρκής και προδηλα επιφανειακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος θυμάτων του Predator.

Εν αρχή ην η ΕΑΔ

Η έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τον Απρίλιο του 2022, κατόπιν εντολής του τότε διοικητή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.