Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
untitled-3.jpg
Ο Παναγιώτης Δευτεραίος σε υπόγεια στοά του Ιλισού.

Υπόγεια Αθήνα: Τι ακριβώς υπάρχει κάτω από τα πόδια μας;

Συνδέεται τελικά το Grande Bretagne με τον Λυκαβηττό ή είναι όλα ένας μύθος που γεννήθηκε στα ’90ς από ένα βιβλίο;
Ο Παναγιώτης Δευτεραίος σε υπόγεια στοά του Ιλισού.

Το 2003 ο Παναγιώτης Δευτεραίος ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο, όταν στα χέρια του έπεσε ένα βιβλίο που θα του άλλαζε τη ζωή. Το Μυστική Αθήνα και Αττική (Έσοπτρον, 1999) του Ιωάννη Γιαννόπουλου υπόσχεται στους αναγνώστες «απίστευτες αποκαλύψεις» για την υπόγεια πραγματικότητα της πρωτεύουσας και τους «λαβύρινθους της κοίλης Γης».

Στοές και σήραγγες με έκταση χιλιομέτρων που συνδέονται μεταξύ τους, μυστηριώδεις κρύπτες, κατακόμβες και σπηλιές, καταφύγια και ορυχεία –η βιωματική αφήγηση του συγγραφέα ξεναγεί βήμα-βήμα τον αναγνώστη σε όσα περίμεναν για χρόνια κάτω από τα πόδια μας. Το ελκυστικό κείμενο συνοδεύουν χάρτες και το γεγονός ότι δεν συμφωνούν μεταξύ τους δεν εμπόδισε το βιβλίο να φτάσει τα 30.000 αντίτυπα σε μια χώρα όπου αρκούν πωλήσεις έξι φορές μικρότερες για να θεωρηθεί μπεστ σέλερ ένας τίτλος.

Όπως ίσως θυμάται κανείς, είναι τα χρόνια που θεωρίες για μυστικά και απόκρυφα μέρη της Αθήνας, συχνά πασπαλισμένες με –λιγότερο ή περισσότερο τραβηγμένες– μεταφυσικές ερμηνείες αρχίζουν να διαδίδονται μέσω Διαδικτύου και τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι Πύλες του Ανεξήγητου στο Alter και εκείνες του Λιακόπουλου σε διάφορα κανάλια γνωρίζουν πλατιά απήχηση. Εκατοντάδες αναγνώστες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη