Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
ceprosvasiamea4641571.jpg
Πορεία διαμαρτυρίας από την ΕΣΑΜΕΑ, 3 Δεκεμβρίου 2018. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Ποιες είναι οι προοπτικές των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας;

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι σήμερα πιο εύκολη από ό,τι στο παρελθόν. Τι συμβαίνει όμως όταν έρθει η ώρα να βγουν στην αγορά εργασίας; Ένα θέμα που ζήτησαν οι αναγνώστες του inside story.
Πορεία διαμαρτυρίας από την ΕΣΑΜΕΑ, 3 Δεκεμβρίου 2018. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Mετά από έξι μήνες με workshops, συναντήσεις και newsrooms, οι ιστορίες που προέκυψαν από συνδρομητές και αναγνώστες του inside story στο πλαίσιο του #YourStory3 δημοσιεύονται. Οι δύο εβδομάδες από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 4 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες σε αυτές, καθώς καθημερινά θα δημοσιεύεται από μία. Σήμερα παρουσιάζεται η πέμπτη ιστορία, που ήταν μια ιδέα του αναγνώστη του inside story Αυξέντιου Μιχαηλίδη.


Όταν βρισκόταν στην τρίτη Λυκείου, και πλησίαζε ο καιρός που θα έπρεπε να επιλέξει τις σχολές που θα δήλωνε, ο Αυξέντιος (οι φίλοι τον φωνάζουν Έντι) δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. «Ουσιαστικά ήμουν χύμα, τελείως χύμα», θυμάται. Ήξερε όμως με βεβαιότητα πως τα μαθήματα στα οποία δεν τα κατάφερνε ήταν τα Μαθηματικά και η Χημεία.

Έχοντας 95% ακουστική αναπηρία, ο Αυξέντιος μπορούσε να επιλέξει τις σχολές που επιθυμούσε και να περάσει σε αυτές δίχως τη διαδικασία των πανελληνίων. Έτσι, στο σπίτι πήραν έναν από τους πολυσέλιδους ενημερωτικούς οδηγούς που κυκλοφορούν σχετικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα προγράμματα σπουδών τους, και ο ίδιος τον μελέτησε.

Τελικά, πρώτη του επιλογή ήταν το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, στην οποία τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη