Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κείμενο:
cover-yesternow.jpg

Yesternow: «Αυτό είναι το μέλλον που μας υποσχέθηκαν;»

Αστείο και μαζί σκοτεινό, ευρηματικό και σίγουρα απολαυστικά αυτοσαρκαστικό, το νέο γκράφικ νόβελ του Σπύρου Δερβενιώτη «Yesternow» μας καλεί να λύσουμε επιτέλους τις διαφορές μας με τα καταραμένα ’80s.

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, στο Facebook βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη από τα λεγόμενα challenges. Όχι εκείνο που απαιτεί από εσένα να αναρτήσεις μια λίστα με αγαπημένα τραγούδια. Ούτε το άλλο, με τo «τυχαίο» βιβλίο που πρέπει να ανοίξεις σε μια συγκεκριμένη σελίδα και να γράψεις με τη μορφή στάτους κάποια φράση. Τούτη τη φορά η διαδικασία πάει κάπως έτσι: Ένας φίλος σου αναρτά μια νεανική φωτογραφία του. Αν πατήσεις like, λαμβάνεις ένα προκατασκευασμένο μήνυμα το οποίο σε καλεί να αποδεχτείς την μεγάλη πρόκληση και να αναρτήσεις μια δική σου ανάλογη φωτογραφία. Όσοι πατήσουν like, δέχονται από εσένα το ίδιο προκατασκευασμένο μήνυμα, ώστε να αναρτήσουν εκείνοι μια φωτογραφία κ.ο.κ.

Αν, τώρα, είσαι κάπου ανάμεσα στα σαράντα και τα πενηνταπέντε –πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότεροι φίλοι σου βρίσκονται στην ίδια ηλικιακή ομάδα– το timeline σου κατακλύζεται από εφηβικά πορτρέτα βουτηγμένα στην αισθητική των ’80s. Και κάπως έτσι, η στοιχειωμένη δεκαετία, βγάζει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το κακοκουρεμένο κεφάλι της. Και εσύ βυθίζεσαι ξανά στο γνώριμο πνεύμα της νοσταλγίας και της αυταρέσκειας, στο οποίο τόσο πολύ έχει επενδύσει η εποχή μας. Είναι ίσως αυτό που λέει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη