Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
mpes

Ξέρεις τι έκαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές την τελευταία πενταετία;

Για όσους αναρωτιέστε πόσο δραστήριοι ήταν οι Έλληνες που στείλαμε στην Ευρωβουλή την τελευταία φορά που ψηφίσαμε, συγκεντρώσαμε κάποια βασικά, μετρήσιμα στοιχεία, για να κατανοήσουμε τις επιδόσεις τους.

Σκάνδαλα, άρσεις ασυλιών, δικαστικές έρευνες. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν κάποιους ευρωβουλευτές της Ελλάδας την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πλειονότητα των υπολοίπων πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις.

Επειδή όμως οι 15 από τους 21 ευρωβουλευτές ζητούν και πάλι την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου, αξίζει να εξετάσουμε πόσο δραστήριοι ήταν (spoiler alert: όχι και πολύ) και ίσως αξίζει να επανεξετάσουμε το προφίλ των ατόμων που σταυρώνουμε στα ψηφοδέλτια, αλλά και που επιλέγουν να προωθούν τα ίδια τα κόμματα.

Οι χαμηλές επιδόσεις

Μια πτυχή της χαμηλής επίδοσης μερικών Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι ότι τρεις βρίσκονται στη λίστα του Politico με τους 10 ευρωβουλευτές που απουσίασαν στις περισσότερες ψηφοφορίες (την πρωτιά κατέχει ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος, βέβαια, βρίσκεται στη φυλακή).

Την ίδια στιγμή ξεχωρίζει για την πρωτιά του και ο Εμμανουήλ Φράγκος, ως ο «μεγάλος Ιεροεξεταστής» – αυτός που κατέθεσε τις περισσότερες ερωτήσεις (344). Δείχνει αυτή η πρωτιά ότι ήταν καλός ευρωβουλευτής; Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα της Ευρωβουλής σημειώνουν ότι μπορεί και όχι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη