Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
24'
Κατηγορία:
Κείμενο & Φωτογραφίες:
mellon.jpg

Νέες κατηγορίες για τον ξενώνα Μέλλον

Τρεις άνθρωποι που πέρασαν από τη δομή προστασίας ασυνόδευτων προσφύγων Μέλλον, την οποία διαχειρίζεται η ΜΚΟ Νόστος, δίνουν τη δική τους μαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως, για όσον καιρό βρέθηκαν εκεί.

Με τον ξενώνα Μέλλον ασχοληθήκαμε πριν από δυόμισι εβδομάδες, αφιερώνοντας ένα άρθρο στις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι φιλοξενούμενοι εκεί ανήλικοι πρόσφυγες. Αμέσως μετά τη δημοσίευση δεχθήκαμε πλήθος μηνυμάτων, τόσο από ανήλικους που πέρασαν από εκεί όσο και από ενήλικες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές. Σήμερα δημοσιεύουμε τρεις από τις μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε. Τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που καταθέτουν τις μαρτυρίες, καθώς και οι ηχογραφημένες ή γραπτές συνεντεύξεις τους, βρίσκονται στη διάθεση του inside story.

Ντ., 17, από την Τεχεράνη

Το ραντεβού μας ήταν για τη μία το μεσημέρι, σε κάποιο στενό της πλατείας Εξαρχείων. Μόλις καθίσαμε, ο 17χρονος Ντ. από την Τεχεράνη του Ιράν άρχισε να μου διηγείται την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον ξενώνα Μέλλον.

Πώς βρέθηκες στο ΜΕΛΛΟΝ;

Έφτασα με βάρκα στη Λέσβο και από εκεί πήγα στην Αθήνα. Οι γονείς μου είναι ευκατάστατοι και είχα αρκετά λεφτά ώστε να πληρώσω διακινητές για να με πάνε στην ΠΓΔΜ. Έδωσα σε δύο από αυτούς 8.000, ωστόσο με κορόιδεψαν και δεν με βοήθησαν να περάσω τα σύνορα. Μετά πήγα στην Ειδομένη, όμως και πάλι δεν μπόρεσα να φύγω από την Ελλάδα. Τελικά μια ΜΚΟ μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη